bakker_met_ster_afb_rev01Bakker met ster

Op 14 november zijn bij het Nederlands Bakkerij Centrum in Wageningen de winnaars bekendgemaakt van de landelijke wedstrijd ‘Bakker met Ster 2014-2015’. Tijdens deze editie verdienden maar liefst 63 ambachtelijke bakkers 1, 2 of 3 sterren. Een ongekend aantal sterren die het resultaat zijn van een strenge beoordeling en een bekroning voor uitzonderlijke prestaties op het gebied van kwaliteit, service, organisatie en klantgerichtheid.

Bakker van de Ven ging naar huis met 8 sterren! Bij de feestelijke uitreiking reikte viervoudig Olympisch kampioen Leontien van Moorsel de sterren uit aan de winnende bakkers. 18 winkels wonnen 1 ster, 34 kregen 2 sterren en 11 winkels vielen in de hoogste categorie met 3 sterren.

Niet zomaar een titel

Bakker met Ster word je niet zomaar. Deelnemende bakkers, banketbakkers en patissiers nemen deel aan 2 ronden: de nominatieronde en de finaleronde. Een vakjury, mysteryshoppers, winkelbeoordelaars, productbeoordelaars, een retailjury, een ondernemingsjury en de eigen klanten beoordelen de bakkers uitgebreid in die 2 ronden. De sterwinnaars vertegenwoordigen daarmee de top van de Nederlandse bakkerijbranche.

Bakker van de Ven

Door die gedegen beoordeling weet Bakker van de Ven waar zijn kracht ligt en waar zijn kansen. Frank Janssen, manager marketing en voorlichting van het Nederlands Bakkerij Centrum: “Het is geweldig om te zien hoe Bakker van de Ven zichzelf jaar op jaar weten te verbeteren. Bakker met Ster maakt bakkers steeds beter en daar mag iedereen trots op zijn. 8 sterren is een hele prestatie!”

Leren van elkaar

Naast Bakker met Ster loopt synchroon ook Slager met Ster. Tijdens de ondernemersjury gingen de ondernemers uit de beide ambachten samen op pad. Zowel slagers als bakkers verbaasden zich over hoeveel ambacht er nog in de producten gaat. Voor vele bakkers was het een eye-opener dat nog zoveel slagers hun eigen vleeswaren en worsten maakten. Terwijl vele slagers pas bij het kijkje in de productieruimte beseffen wat er bij komt kijken om een winkel te vullen met producten die als bloem of meel in een zak beginnen.