Bewaaradviezen

Op deze pagina lees je hoe je onze broden en gebakjes het beste kunt bewaren.

Image

Brood en broodjes


Brood kan het beste bewaard blijven in een plastic zak. Hierdoor blijft het brood lekker mals en zacht. Als je houdt van brood met een krokante korst is het aan te raden het brood te bewaren in een papieren broodzak.

Houdbaarheid:
Het brood is ten minste drie dagen houdbaar. Daarna neemt de smaak en versheid af.

Invriezen:
Tijdens het invriezen van het brood kun je het beste de vriezer gesloten houden voor ongeveer zes uur. Zorg dat de broden voldoende ruimte hebben en niet tegen elkaar liggen.

Ontdooien:
Brood kun je het beste ontdooien in de verpakking, op kamertemperatuur. Eventueel kun je losse sneetjes op een bord ontdooien. Als je brood wil ontdooien met de magnetron, kies dan voor een laag vermogen en niet langer dan 30 seconden.


De lekkerste broden bestellen
Image

Taart, gebak en vlaaien met room, slagroom of bavaroise

Wie optimaal van onze taarten, gebakjes, room- en luxe vlaaien wil genieten, adviseren wij deze bij een temperatuur onder 7 graden Celsius te bewaren en binnen een dag te consumeren. Crèmegebak eet je op kamertemperatuur. Haal crèmegebak ca. 1 uur voor consumptie uit de koelkast zodat het gebak lekker zacht wordt.

Invriezen:
De meeste taarten, gebakjes of (luxe vlaaien) kunnen worden ingevroren, maar de kwaliteit zal hierdoor afnemen. Gebak of vlaai gemaakt met vers fruit is niet geschikt om in te vriezen. Tijdens het invriezen kun je het beste de vriezer gesloten houden voor ongeveer zes uur.

Ontdooien:
Taart, gebak en vlaai kun je het beste ontdooien in de verpakking, op kamertemperatuur. Ook kun je ze de avond tevoren in de koelkast zetten.


De lekkerste taarten, gebakjes of luxe vlaaien bestellen
Image

Rastervlaaien


Limburgse rastervlaaien kun je het beste buiten de koelkast bewaren op kamertemperatuur. Dan blijft de korst van de vlaai lekker krokant. Laat de vlaai in de vlaaidoos zitten waarin deze is geleverd. Let op: Kruimel roomvlaaien en vlaaien met slagroom dienen in de koelkast bewaard te worden, zie hiervoor het voorgaande bewaaradvies. Wie optimaal van onze vlaaien wil genieten, adviseren wij deze binnen een dag te consumeren. 

Invriezen:
Rastervlaaien kunnen worden ingevroren, maar de kwaliteit zal hierdoor afnemen. Tijdens het invriezen kun je het beste de vriezer gesloten houden voor ongeveer zes uur.

Ontdooien:
Vlaai kun je het beste ontdooien in de verpakking, op kamertemperatuur. Ook kun je ze de avond tevoren in de koelkast zetten.


De lekkerste rastervlaaien bestellen