Diëtist Zoë Straatman

Bakker van de Ven werkt al geruime tijd zeer prettig samen met diëtist Zoë Straatman. Als voedingsspecialist geeft Zoë tips over een gezonde leefstijl en zorgt ze ervoor dat de receptuur voor de lekkerste broden zo gezond en evenwichtig mogelijk wordt samengesteld.


Ven’s 100 Volkoren

Bakker van de Ven is Dé Volkorenspecialist van Zuid Nederland. “De mogelijkheden van volkoren zijn eindeloos”, zegt Ruud van de Ven. “Als start van onze ‘Ven’s 100% Volkoren’ campagne lanceren we verschillende nieuwe producten, zoals een worstenbroodje van volkorendeeg. Uiteindelijk willen we een wisselend aanbod van zo’n dertig producten op basis van volkoren in de filialen hebben liggen. Voor elk onderdeel van het assortiment, van zoet tot hartig en van brood tot banket, ziet Ruud van de Ven mogelijkheden. Als je ergens in gelooft moet je dat ook uitdragen”, besluit de eigenaar van Bakker van de Ven. “We willen onze klanten graag bedienen met een lekker, gezond en breed assortiment. Eerlijke volkoren producten horen daar simpelweg bij.” Diëtist Zoë Straatman, die de Venhorstse bakkerij bijstaat bij de ontwikkeling van nieuwe producten, is overtuigd van de gezondheidsvoordelen die dat biedt.


Gezondste broden

Ven’s 100% Volkorenbrood bevat de meeste vezels, vitaminen en mineralen. Vezels zorgen voor een goede stoelgang en een verzadigd gevoel waardoor je minder trek krijgt in ongezonde tussendoortjes. Ook zijn vezels belangrijk voor een gezond cholesterolgehalte. Lees HIER alles over Ven’s 100% Volkoren


De laatste tijd is er veel gediscussieerd over brood. Brood zou ongezond zijn of dik maken. Echter, gezond brood is een onmisbare bron van vezels,  jodium en B-vitaminen. Bovendien zorgt het voor een goede darmwerking. “De vezels, vitaminen en voedingsstoffen uit brood, hebben we gewoon broodnodig.”


W-tjes

Een goed begin
Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Na een hele nacht slaap, heeft het lichaam weer voeding nodig om goed te kunnen functioneren. Een goed ontbijt zet de darmen aan het werk én voorkomt ongezond snacken door verzadiging.

Rijke vezels
Vezelrijke voeding is gezond. Vezels zorgen voor een goede darmwerking en een soepele stoelgang. Ze vormen een voedingsbron voor goede darmbacteriën. Deze zetten de vezels om in nuttige stoffen die bijdragen aan een gezonde darmflora. Daarnaast hebben vezels ook nog eens een positieve invloed op het cholesterolgehalte.

Koolhydraatarm
Het koolhydraatarme brood van Bakker van de Ven bevat door een aangepaste receptuur maar liefst 50% minder koolhydraten dan bruin en witbrood en 33% minder dan volkorenbrood.

Kleur bekennen
De kleur van het brood zegt niet altijd iets over de gezondheid ervan. Een donker bruine kleur bijvoorbeeld wordt verkregen door het toevoegen van getoaste mout.

De kinderbroodtrommel
Maak de lunch leuk! Met een flitsende broodtrommel of geef eens een lekker volkoren pannenkoekje mee in plaats van een sneetje brood. En, in plaats van koek, ongezouten en ongebrande noten, een rijstwafel of een gekookt eitje. Water, thee, melk of eventueel
suikervrije ranja zijn een gezond alternatief voor een pakje drinken.

 

zoeKijk op www.zoeetje.nl of volg Zoë op www.facebook.com/DietistZoeetje. Voor een persoonlijk advies bent u van harte welkom in haar praktijk in Beek en Donk of in Elsendorp. Ook een digitaal consult behoort tot de mogelijkheden. Dieetadvisering met een medische indicatie als overgewicht, zit in uw basisverzekering. Bel of mail met Zoë: 06-28816844 of info@zoeetje.nl