De Volkorenspecialist

Bakker van de Ven is Dé Volkorenspecialist van Zuid Nederland. “100% Volkorenbrood, volkorenkoek, volkoren worstenbroodjes, de mogelijkheden van volkoren zijn eindeloos”, zegt Ruud van de Ven. “Als start van onze ‘Ven’s 100% Volkoren’ campagne lanceren we verschillende nieuwe producten, zoals een worstenbroodje van volkorendeeg. Uiteindelijk willen we een wisselend aanbod van zo’n dertig producten op basis van volkoren in de filialen hebben liggen. Voor elk onderdeel van het assortiment, van zoet tot hartig en van brood tot banket, ziet Ruud van de Ven mogelijkheden. Als je ergens in gelooft moet je dat ook uitdragen”, besluit de eigenaar van Bakker van de Ven. “We willen onze klanten graag bedienen met een lekker, gezond en breed assortiment. Eerlijke volkoren producten horen daar simpelweg bij.” Diëtist Zoë Straatman, die de Venhorstse bakkerij bijstaat bij de ontwikkeling van nieuwe producten, is overtuigd van de gezondheidsvoordelen die dat biedt.

Bekijk het hele assortiment

Ven’s 100% Volkoren specialiteiten

Naast het assortiment Ven’s 100% Volkorenbroden verrast Bakker van de Ven u ook met andere Ven’s 100% Volkoren lekkernijen. Ontdek ze allemaal!

Ven's 100% Volkoren Worstenbroodjes


Ven's 100% Volkoren Crackers


Ven's 100% Volkoren koeken


Ven's 100% Volkoren beschuit

Image

Waarom volkoren?

Als diëtist praat ik dagelijks meerdere malen over volkoren producten. Ze brengen namelijk verschillende gezondheidsvoordelen met zich mee.

Het eten van volkorenproducten heeft bijvoorbeeld een positief effect op het cholesterolgehalte en verlaagt daarmee het risico op bepaalde hartziekten. Ook verlagen de voedingsvezels uit volkoren producten het risico op diabetes type II, en geeft het minder schommelingen in de bloedsuiker. Voedingsvezels dragen ook bij aan een goede darmwerking. Verder zijn volkoren producten een belangrijke leverancier van koolhydraten, ijzer en B-vitamines. Door de langzame koolhydraten die volkoren bevat geeft het je snel een verzadigd gevoel, waardoor je minder vlug een tussendoortje pakt.

En oh ja, volkoren is niét hetzelfde als bruin! Je kunt niet aan het product zien of het volkoren is. Draagt het product het Ven’s 100% Volkorenzegel dan is het altijd 100% Volkoren.